Ce Se Întâmplă, Dottore?

Astăzi, 20 iunie, la o zi după ce s-a făcut celebru în toată lumea pentru „meritele” academice ale sale, Ponta a anunţat cu o mândrie copilărească şi cu un cinism exagerat componenţa delegaţiei ce va reprezenta România la Consiliul European din 28-29 iunie. Evident că tonul sfidător al premierului a ţinut să facă precizarea că din aceasta delegaţie nu face parte preşedintele, ci: prim ministrul „copy-paste” Victor Ponta, ministrul Afacerilor cu Rusia, Andrei Marga şi ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban. Dacă înţelegerea articolului 91 din Constituţia  României este afectată emoţional de ambiţia premierului de a leza puterea preşedintelui Traian Băsescu (ţinta fiind probabil presoana şi nu neapărat înstituţia prezibenţială), stăruinţa şefului Guvernului este cu atât mai ciudată cu cât s-ar expune unor critici cu mult mai acide şi chiar unei izolări din care nu va avea de pierdut de unul singur ci împreună cu întreaga sa echipă. Şi pentru că relaţiile internaţionale nu sunt o joacă neînsemnată în care se dipută doar orgolii personale, din această conjunctură ar fi păcat să piardă întreaga ţară.

Imaginaţi-vă un posibil scenariu: Nu ştiu cum ar reacţiona premierii Austriei şi al Finlandei când între ei s-ar aşeza vreun omolog plagiator, la fel cum îmi vine greu să cred că până şi François Hollande i-ar putea face vreo concesie, în ciuda apropierii ideologice.

Ponta ar trebui să înţeleagă măcar acum când ar trebui să fie copleşit de umilinţă şi ruşine faţă de cei a căror încredere a căpătat-o, că România nu poate fi reprezentată de un personaj asupra căruia planează suspiciuni de fraudă. Cu atât mai mult, în cazul său, când frauda este evidentă şi atât de mediatizată în plan internaţional. Este suficient că s-a făcut de râs pe sine!

 

About andreicarabelea


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: